Fabrici i Kuburović o Poglavlju 23

0

Ministarka pravde Nela Kuburović i šef Delegacije EU u Srbiji ambasador Semo Fabriciji razgovarali su o aktivnostima koje je sprovelo Ministarstvo pravde u cilju ispunjenja mera definisanih u okviru Akcionog plana za Poglavlje 23, navodi se u saopštenju iz kabineta ministrake.

Ministarka je ukazala da je otvorena javna rasprava za Nacrt zakona o sprečavanju korupcije, koji je usaglašen sa preporukama GREKO eksperta, a čijim će usvajanjem Srbije u potpunosti ispuniti jednu od preporuka ovog tela.

Kao najveći izazov trenutno, ministarka pravde je istakla rad na revidiranju Akcionog plana za Poglavlje 23. Ukazala je da je u toku dostavljanje komentara na prvi radni tekst revidiranog Akcionog plana od strane stručne javnosti i civilnog društva, nakon čega će se tekst sa tim komentarima proslediti Evropskoj komisiji na mišljenje.

Ambasador Fabrici je pozdravio produženje roka za dostavu komentara i ukazao da je bitno da sve strane budu pozvane da učestvuju” navodi se u saopštenju.

Ambasador Fabrici i ministarka Kuburović su razgovarali i o procesu usvajanja ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa, koji će se po uverenju ministrake naći na dnevnom redu redovnog prolećnog zasedanja na dnevnom redu Narodne skupštine, saopšteno je iz kabineta ministrake Kuburović.

Podeli

Comments are closed.