Fabrici: Pravična konkurencija osnovni element transparentnog poslovnog ambijenta u Srbiji

0

Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji, sastao se danas sa Milojem Obradovićem, predsednikom Komisije za zaštitu konkurencije.

Ambasador Fabrici je izrazio veliko poštovanje prema radu Komisije, kao i prema napretku postignutom proteklih godina posebno u promovisanju pravične konkurencije i boljem upoznavanju javnosti u Srbiji sa pitanjima konkurencije.

“Pravična konkurencija je osnovni element transparentnog poslovnog ambijenta u Srbiji. Evropska unija veoma ceni ono što je Komisija za zaštitu konkurencije uradila poslednjih godina – taj napredak je prepoznat i u Izveštaju Evropske komisije o Srbiji za 2018. godinu. Mi podstičemo Komisiju da nastavi tim putem i pozivamo sve relevantne aktere da obezbede Komisiji mogućnosti da nastavi da izvršava svoju nadležnost na potpuno nezavisan način”, naglasio je Fabrici.

Evropska unija će nastaviti pomno da prati rad organa nadležnih za konkurenciju i državnu pomoć. To je naročito važno u svetlu primene merila za otvaranje Poglavlja 8 – Konkurencija, kako bi mogli da započnu pristupni pregovori o ovoj temi.

Podeli

Comments are closed.