Fabrici: Srbija i čitav Balkan su na listi prioriteta EU

0

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović predstavila je šefu Delegacije EU u Srbiji, ambasadoru Semu Fabriciju projekte koji se grade posebno u infrastrukturi i reformi železnice, ali i rezultate u oblasti rodne ravnopravnosti i poboljšanja položaja Roma i Romkinja u Srbiji.

Mihajlovićeva je Fabriciju predstavila rezultate u okviru poglavlja 14 i 21 – Transportna politika i Transevropske mreže, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Vodite vrlo značajno ministarstvo i zadovoljni smo saradnjom koju imamo, a želimo da ona bude još značajnija, jer su Srbija i čitav Balkan na listi prioriteta Evropske unije“, izjavio je ambassador EU Fabrici.

On je istakao i da Evropska unija podržava i želi da učestvuje u infrastrukturnim projektima koji imaju za cilj modernizaciju Srbije, navodi se u saopštenju.

„Sve projekte realizujemo poštujući standarde EU. Ministarstvo koje vodim imalo je svih prethodnih godina odličnu saradnju sa Delegacijom EU i raduje me da ćemo i sa Vama nastaviti politiku reformi i modernizacije Srbije“, istakla je Mihajlović.

Fabrici je istakao da je Evropska unija sa posebnom pažnjom ispratila usvajanje Indeksa rodne ravnopravnosti, s obzirom na to da je Srbija jedina zemlja van EU koja je to učinila, pohvalivši dostignuća koja je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost postiglo u prethodnom periodu.

„Zakon o rodnoj ravnpravnosti je važan za Brisel i zaslužuje svu našu pažnju“, naglasio je Fabrici.

Podeli

Comments are closed.