Finansiranje malih i srednjih preduzeća: 12 miliona evra za inovatore u Evropi

0

Danas je odabrano 246 malih i srednjih preduzeća iz 24 zemlje koja će dobiti finansijsku podršku Instrumenta za mala i srednja preduzeća – finansijskog mehanizma u okviru programa za istraživanje i inovacije EU, Horizont 2020. Odabrana preduzeća će biti nagrađena sa 12,2 miliona evra kako bi komercijalizovale svoje inovacije.

Svako preduzeće će dobiti 50.000 evra za kreiranje biznis plana kao i besplatnu obuku za ubrzanje razvoja biznisa. Većina izabranih preduzeća posluje u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, zdravlja i inženjeringa. Među projektima su sistem za ubrizgavanje vode za smanjenje emisije azotnih oksida iz vozila, digitalna platforma za obuku iz sajberbezbednosti, inovativna terapija raka kao i tehnologija za izdvajanje i ponovnu upotrebu sirovih materijala iz drvnog otpada.

Prijave za drugi krug su u toku i traju do 13. februara 2019. Instrument za mala i srednja preduzeća je deo pilot projekta Evropski inovativni savet čiji je cilj pružanje finansijske podrške i usluga za ubrzanje poslovanja vrhunskim inovatorima, preduzetnicima, malim preduzećima i naučnicima.

Podeli

Comments are closed.