Kocijančić: Kosovo* nema vremena za gubljenje, nova Vlada treba da radi na reformama i dijalogu sa Beogradom

0

Evropska unija poziva parlamentarne stranke na Kosovu da “deluju odgovorno i konstituišu parlament, izaberu predsednika i sastave što pre vladu”.To je u Briselu izjavila portparolka Službe EU za spoljne poslove Maja Kocijančič, odgovarajući na pitanje o formiranju parlamenta i Vlade na Kosovu.

“Kosovo nema vremena za gubljenje. Kada se radi o vladi, pozivamo sve parlamentarne stranke na Kosovu da se ponašaju odgovorno i formiraju skupštinu, izaberu predsedavajućeg i što pre oforme vladu” rekla je Kocijančić i ponovila: “Već smo rekli: Kosovo nema vremena zagubljenje, i nova vlada treba odmah da počne da radi ka ostvarenju reformi u polju vladavine prava i ekonomije, da ispune obaveze oko vizne liberalizacije, obavljaju svoju ulogu i regionu i konstruktivno se angažuju u dijalogu Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Ovo su osnovni zahtevi za Kosovo da bi napredovalo u svojoj agendi za integraciju u Evropsku uniju”, rekla je Kocijančić.

*Ova oznaka je bez prejudiciranja stavova o statusu i u skladu je sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova

Podeli

Comments are closed.