KONKURS ZA SAMOHRANE MAME

0

Fondacija Ana i Vlade Divac, uz finansijsku podršku Evropske unije, objavljuje Konkurs za samohrane mame, za podršku započinjanju sopstvenog biznisa ili unapređenju postojećeg, za deset samohranih porodica sa prebivalištem u jednoj od opština sa teritorije Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Leskovca i Niša. Odabrane porodice biće podržane sa maksimalnim iznosom od 115.500,00 dinara.

Konkurs za samohrane mame je deo projekta “Jačanje ljudskih prava i ekonomsko osnaživanje  samohranih majki u Srbiji”, koji sprovodi Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u partnerstvu sa Udruženjem Jelek, a finansira Delegacije  Evropske unije u Republici Srbiji.

Ko može da učestvuje na konkursu?

  • Jednoroditeljske porodice u kojima je nosilac domaćinstva žena
  • Samohrane majke koje žele da započnu sopstveni biznis i/ili unaprede postojeći
  • Samohrane majke sa decom ispod 26 godina starosti
  • Državljanke Republike Srbije
  • Imaju prebivalište u jednoj od opština sa teritorije Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Leskovca i Niša

Kako konkurisati za Konkurs za samohrane mame?

Smernice za podnošenje prijava i Prijavni  obrazac može se  preuzeti sa sajta www.fondacijadivac.org i sajta www.udruzenjejelek.org.rs , a za sva pitanja vezano za procedure prijavljivanja na konkurs možete se obratiti koordinatoru projekta, Ivoni Gvozdenović putem  elektronske pošte na email: konkurszamame@divac.com ili telefonom na broj 062797765 radnim danom od 13 do 15 sati) kao i u jednom od udruženja samohranih roditelja u svakom gradu, gde se može preuzeti i prijavni obrazac:

  1. Beograd-Udruženje “Jelek”, kontakt osoba – Nataša Gligorijević, 062 86 44 794
  2. Leskovac- Udruženje “Naš cilj” Leskovac, kontakt osoba – Jelena Bakić, telefon 061 64 77 522
  3. Niš – Udruženje “Gnezdo” Niš, kontakt osoba – Borjana Šikuljak, 060 0291131
  4. Novi Sad – Udruženje “Roditelj” Novi Sad, kontakt osoba – Sanja Gavrilović, 063 556 805
  5. Kragujevac – Udruženje “Lastavica” Kragujevac, kontakt osoba – Svetlana Ranković, 062 216 506Podnosioci prijave mogu podneti samo jedan zahtev za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 115.500,00 dinara. Pomoć nije novčana nego u robi i uključuje nabavku stoke, pribora za rad, mašina, aparta i/ili razvoj proizvodnih, uslužnih ili poljoprivrednih aktivnosti, a deo sredstava može se usmeriti na dodatne treninge i obuke. Podnosiocima prijave, čije ideje budu odobrene, biće pružena konsultantska podrška od strane stručnjaka koje angažuje Fondacija u trajanju od deset meseci.Krajnji rok za dostavljanje prijava  je 21. septembar 2014.
Podeli

Comments are closed.