Konsultacije o političkim i ekonomskim kriterijumima i evropskim standardima – poziv za dostavljanje pisanih doprinosa godišnjem Izveštaju o Srbiji za 2018.

0

Obaveštavamo vas da Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji počinje pripreme za pisanje godišnjeg Izveštaja o Srbiji za 2018. Kao i do sada, pozivamo organizacije civilnog društva da prilože svoje pisane doprinose kako bismo dobili uvid u njihove stavove o temama koje su pokrivene Izveštajem.

Godišnji Izveštaj o Srbij za 2018. će imati sličnu strukturu kao Izveštaj za 2016. Izveštaj će se u okviru svih relevantnih kriterijuma (političkih, ekonomskih kriterijuma i evropskih standarda) baviti procenom napretka Srbije u periodu između oktobra 2016. i februara 2018. Procena napretka će biti zasnovana na donetim odlukama, usvojenom zakonodavstvu i stepenu njihove primene.

Delegacija izuzetno ceni dijalog sa organizacijama civilnog društva kao ključnim partnerima u procesu evropskih integracija Srbije. U tom smislu je pisani doprinos o ispunjenju političkih i ekonomskih kriterijuma i dostizanju evropskih standarda Izveštaju o Srbiji za 2018. više nego dobrodošao. Vaš doprinos pisanju Izveštaja je od izuzetnog značaja za preciznu analizu i detaljnu procenu napretka.

Integralni tekst Izveštaja o Srbiji za 2016, kao i saopštenje o politici proširenja za 2016. su dostupni na sledećim linkovima:

https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/sites/near/files/pdf/key_documents/2016/20161109_report_serbia.pdf

https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/sites/near/files/pdf/key_documents/2016/20161109_strategy_paper_en.pdf

Molimo da vaše pisane doprinose dostavite do petka, 20. oktobra 2017. do kraja radnog vremena na sledeću e-mail adresu:

DELEGATION-SERBIA-EIE@eeas.europa.eu

sa naslovom: Izveštaj o Srbiji za 2018. – (naziv vaše organizacije) pisani doprinos.

Podeli

Comments are closed.