Kristijan Danijelson u poseti Srbiji

0

Generalni direktor za proširenje Evropske komisije, Kristijan Danijelson, posetiće Srbiju 11. i 12. oktobra gde će se sastati sa srpskim zvaničnicima i razgovarati o napretku Srbije u pristupnim pregovorima.

„Srbija je čvrsto na evropskom putu, do sada je otvorila 10 pregovaračkih poglavlja, a nadamo se da će do kraja godine taj broj biti još veći. Cilj moje posete je da sa predstavnicima vlasti u Srbiji razgovaram o ostvarenom napretku i daljim koracima u tom procesu. Osim toga, radujem se susretima sa predstavnicima lokalnih vlasti u Kragujevcu i Kniću, ali pre svega želim da čujem iskustva i viđenja poljoprivrednika, lovaca i običnih građana o budućnosti u Evropskoj uniji“, izjavio je Danijelson uoči posete.

Kristijan Danijelson će veći deo prvog dana posete 11. oktobra provesti u Kragujevcu i Kniću, gde će se sastati sa predstavnicima lokalnih vlasti i posetiti projekat usmeren na osnaživanje romske dece i otvaranje većih mogućnosti za njihovo obrazovanje koji finansira EU. Danijelson će takođe obići i ženski manastir Grnčarica kao i poljoprivredne zadruge i jedno lovačko udruženje.

Danijelson će drugog dana posete otvoriti Beogradski bezbednosni forum, nakon čega će održati niz sastanaka sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ministarkom pravosuđa Nelom Kuburović  i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem kao i ombudsmanom Zoranom Pašalićem. Danijelson će se takođe sastati i sa njegovim preosveštenstvom patrijarhom srpskim Irinejem.

Podeli

Comments are closed.