Nagrađeni pobednici i izloženi najuspeliji radovi konkursa “Zelene ideje za naš grad”

0

Otvaranjem izložbe najuspelijih dečijih radova sa takmičenja pod nazivom “Zelene ideje za naš grad” na Trgu republike u Beogradu obeležena je Evropska nedelja mobilnosti, čiji je cilj manje korišćenje automobila i promovisanje biciklizma i drugih alternativnih vidova prevoza.

Organizatori manifestacije Evropska nedelja mobilnosti, koja se ove godine odvija pod motom “Naš e ulice, naš izbor”, su Delegacija Evropska unije u Srbiji, EU info centar, Gradski sekretarijat za saobraćaj Beograda i Program ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Šef Sektora za transport i infrastrukturu Delegacije EU u Srbiji Hoze Gomez je rekao da je u okviru Evropske nedelje mobilnosti posebna pažnja upućena najmlađima, kako bi se kod njih razvila svest o potrebi zaštite životne sredine.

Zahvalivši deci za učešće na takmičenju i izložbi Gomez je rekao da je cilj te akcije promocija biciklizma i drugih alternativnih vidova prevoza radi smanjenja zagađenja u gradovima u Srbiji.

Đacima, čiji su crteži proglašeni za najbolje, uručene su narade. Najbolji su dobili bicikle, a drugoplasirani rolere ili trotinete.

Svim nagrađenim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji dodeljeni su i vaučeri za knjige.

Nagrade je dobilo i troje učenika osnovnih škola u Srbiji, koji su napisali radove na temu zaštite životne sredine.

Nakon otvaranja izložbe, koja će narednih nedelju dana biti izložena u EU Info centru u Domu omladine, organizovana je i biciklistička vožnja od Trga republike do Topčidera koju je organizovao UNDP.

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Podeli

Comments are closed.