Obuke za novinare o EU fondovima održane u Beogradu i Kruševcu

0

Treninzi za novinare o EU fondovima, IPA programu i izveštavanju o evropskim integracijama održani su u Beogradu i Nišu, u organizaciji Delegacije Evropske unije, Ministarstva za evropske integracije i projekta „Jačanje vidljivosti i komunikacionih aktivnosti IPA programa“.

Na treningu nazvanom „EU za tebe – o EU fondovima, IPA programu i izvorima informisanja o EU“ 18. juna u Beogradu, u pres centru Udruženja novinara Srbije, okupilo se više od 20 novinara koji su imali priliku da o tim temama više čuju i razgovaraju sa predavačima.

Programska menadžerka Delegacije EU u Srbiji Maja Vučković Krčmar predstavila je pregled pomoći EU Srbiji, dok je viši savetnik u Ministarstvu za evropske integracije Luka Pivljanin novinarima približio Instrument pretpristupne pomoći – IPA. Načelnica Odeljenja za komunikacije u Ministarstvu za evropske integracije Ivana Đurić  predstavila je rezultate redovnog praćenja kako srpski mediji izveštavaju o evropskim integracijama i kakva je percepcija građana.

U saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Kruševac, održan je trening i u tom gradu, 26. juna.  Novinarima lokalnih medija isti predavači predstavlili su sve teme treninga; načelnik Odeljenja za praćenje i izveštavanje o o sredstvima EU i razvojnoj pomoći u Ministarstvu za evropske integracije Dejan Gojković detaljno je predstavio IPA program i njegovo dosadašnje korišćenje u Srbiji.  Kao i na prethodnom, komunikacioni eksperti Marina Rakić i Nataša Beširević razgovarali su sa novinarima o izvorima informisanja o EU.

Naredni trening za novinare biće održan 9. jula u Subotici.

Podeli

Comments are closed.