ORKA izabrana za člana savtodavnog tela EU za dobrobit životinja

0

Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama – ORKA je u konkurenciji svih evropskih organizacija odabrana za člana savetodavnog tela pri Evropskoj komisiji za dobrobit životinja (https://ec.europa.eu/food/animals/welfare/eu-platform-animal-welfare/members_en).

Evropska komisija je 24. januara osnovala to savetodavno telo radi koordinacije aktivnosti za dobrobit životinja, s fokusom na bolju primenu EU pravila.

Članice saveta su izabrane na osnovu iskustva i znanja, naročito u oblasti farmskih životinja i bezbednosti hrane, saopštila je ORKA.

Članovi Savetodavnog tela za dobrobit životinja su stručnjaci i državni organi zemalja EU, Islanda, Luksemburga i Norveške, kao i Svetska banka, Svetska organizacija za zdravlje životinja, Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija i Evropske vlasti za bezbednost hrane.

Izbor ORKA za članicu Savetodavnog tela za dobrobit životinja smatramo značajnim priznanjem za naš rad u oblasti dobrobiti životinja na teritoriji Srbije, navodi se u saopštenjuu.

Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA, je neprofitna organizacija civilnog društva koja radi na unapređenju politika, propisa i praksi u oblasti dobrobiti životinja, zaštite životne sredine u ruralnog razvoja u Srbiji i regionu zapadnog Balkana, kroz istraživanje, obrazovanje, javno zastupanje i monitoring.

ORCA je osnovala grupa studenata i profesora Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, a danas je jedna od najpoznatijih organizacija civilnog društva u Srbiji.

Podeli

Comments are closed.