Otvoren konkurs za studente ekonomskih fakulteta

0

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji u okviru projekta „Posete institucijama i državama-članicama Evropske unije“ poziva studente završne godine osnovnih akademskih studija (studenti četvrte godine i apsolventi), kao i studente master akademskih studija akreditovanih državnih i privatnih Ekonomskih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru da se prijave na konkurs za petodnevnu posetu institucijama Evropske unije u Briselu.

Cilj posete jeste da se učesnici bliže upoznaju sa procesom pristupanja EU (sa naglaskom na ekonomske aspekte procesa pristupanja), politikama EU, pomoći koju pruža EU, te rezultatima i prilikama koje omogućava proces evropskih integracija, kao i sa procesom ekonomskih integracija u Evropskoj uniji.

Uslovi konkursa:

Konkurs je otvoren za studente završne godine osnovnih akademskih studija (studenti četvrte godine i apsolventi), kao i za studente master akademskih studija akreditovanih državnih i privatnih Ekonomskih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru.

Prilikom prijavljivanja kandidati treba da dostave:

 • CV – najviše do dve strane (na srpskom ili engleskom jeziku) u „Europass“ formatu koji možete preuzeti na linku;
 • fotokopiju stranica indeksa koje sadrže ocene na predmetima i overeni poslednji semestar – prosečna ocena tokom studija mora biti najmanje 8.00;
 • popunjen prijavni formular na engleskom jeziku koji se nalazi na linku.

Tokom studijske posete odabrani studenti će imati priliku da sa predstavnicima Evropskog parlamenta, Evropske komisije i brojnim udruženjima razgovaraju o različitim ekonomskim temama koje se odnose na proces evropskih integracija Srbije i na ekonomske integracije u Evropskoj uniji, ali i da se bliže upoznaju sa procesom pristupanja Srbije EU.

Rezultati konkursa će biti objavljeni nakon završetka procesa selekcije, a svi prijavljeni kandidati koji su učestvovali na konkursu će biti obavešteni putem i-mejla o ishodu konkursa.

Slanje prijava:

Rok za dostavljanje dokumentacije je petak, 8. jun 2018. godine, do ponoći. Prijave pristigle nakon isteka roka neće biti uzete u razmatranje.

CV u elektronskoj formi sa imenom i prezimenom studenta, i kontakt podacima, kao i fotokopiju stranica indeksa koje sadrže ocene na predmetima i overeni poslednji semestar slati na adresu: jelisaveta.jovanovic@bos.rs.

Svi troškovi studijske posete će biti u potpunosti će pokriti organizator, a to uključuje:

 • Troškove dolaska u Beograd i odlaska iz Beograda, za učesnike koji nisu iz Beograda;
 • Troškove smeštaja u Beogradu: Za sve polaznike obezbeđeno je noćenje dan uoči putovanja, kao i po povratku za one učesnike kojima je neophodan smeštaj;
 • Troškove prevoza od hotela do aerodroma „Nikola Tesla“ i nazad;
 • Troškove avionskog prevoza do Brisela i nazad;
 • Troškove lokalnog prevoza (autobuski prevoz od aerodroma u Briselu do hotela i nazad, kao i markica za lokalni prevoz u Briselu);
 • Troškove hotelskog smeštaja u Briselu na bazi noćenja sa doručkom;
 • Troškove putnog i zdravstvenog osiguranja;
 • Troškove ostalih obroka u Briselu.

Studenti su u obavezi da nakon završene studijske posete osmisle aktivnost kojom će predstaviti neke od tema obrađivane tokom studijske posete. Aktivnost će biti osmišljena u saradnji sa profesionalnim timom koji sprovodi studijsku posetu.

Ukoliko imate nekih pitanja, možete ih poslati i-mejlom na jelisaveta.jovanovic@bos.rs.

O projektu „Posete institucijama i državama-članicama Evropske unije“

Projekat Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji „Posete institucijama i državama-članicama Evropske unije“ podrazumeva organizovanje studijskih poseta institucijama Evropske unije u Briselu i četiri posete susednim državama-članicama Evropske unije tokom 2017. i 2018. godine radi podizanja znanja i razumevanje zainteresovanih strana o EU, procesu pristupanja i pomoći koju pruža EU.

Podeli

Comments are closed.