Otvoreni novi vrtići u Kruševcu i Leskovcu

0

Dva nova vrtića „Lane“ i „Sunce“ predškolske ustanove „Nata Veljković“, za čiju je izgradnju i opremanje Evropska unija uložila više od 300.000 evra u okviru aktivnosti IMPRES projekta, otvorena su 10. marta 2014. u Kruševcu.

Vrtiće su svečano otvorili Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca, Bogoljub Lazarević, rukovodilac grupe za poslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vesna Živković, direktorka predškolske ustanove i Mišel Krepon, vođa IMPRES projekta.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, zaposleni u predškolskoj ustanovi, roditelji i deca.

Novim objektima biće povećani kapaciteti predškolske ustanove i obezbeđeni bolji uslovi za rad zaposlenih, a opremljeni su prema najsavremenijim standardima za predškolsko vaspitanje. Oko 100 dece biće primljeno u nove vrtiće u Kruševcu koji će početi da rade krajem marta. Otvaranjem ovih objekata deca u Kruševcu više neće čekati na upis u vrtić.

U okviru istog projekta, i Leskovac je dobio novi vrtić: novi vrtić predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ otvoren je 8. marta 2014. u tom gradu.  U izgradnju montažnog objekta i opremanje, EU uložila više od 100.000 evra.

Svečanom otvaranju vrtića prisustvovali su Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, predstavnici lokalne samouprave, predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ i školske uprave Leskovac.

Novim vrtićem biće povećani kapaciteti predškolske ustanove i obezbeđeni bolji uslovi za rad zaposlenih. Oko 100 dece biće primljeno u novi vrtić.

U okviru IMPRES projekta izgrađeno je i opremljeno sedam montažnih objekata-vrtića u šest opština koje su uključene u projekat (Šabac, Ruma, Užice, Kruševac, Leskovac i Tutin).

Ukupna donacija EU za sedam vrtića iznosi više od 1.350.000 evra.

Novi vrtići i vozila za prevoz dece koja su dodeljena predškolskim ustanovama u 15 opština koje su uključene u IMPRES projekat omogućiće povećanje dostupnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja posebno za decu iz osetljivih grupa (decu iz seoskih i siromašnih delova, romsku decu).

Više informacija o IMPRES projektu na www.impres.rs.

Podeli

Comments are closed.