Pismo čestitke predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska i predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera Aleksandru Vučiću na izboru za predsednika Srbije

0

Čestitamo vam na izboru za predsednika Srbije koji je potvrdio snažnu podršku koju uživate među narodom svojoj zemlji. Ovaj glas poverenja pokazuje da Srbija u potpunosti podržava evropski put koji ste izabrali i koji će vas voditi do članstva u EU.

Želimo vam uspeh u daljim koracima koje ćete napraviti na tom putu podsticanjem reformi povezanih sa tekućim pristupnim procesom koji će svim građanima doneti bolji život. Stabilne i funkcionalne institucije, vladavina prava i borba protiv korupcije imaju presudan značaj za dalja pozitivna dešavanja u privredi. Uvereni smo da ćete nastaviti da unapređujete saradnju i pomirenje u regionu koji su ključni za stabilnost, mir i prosperitet. Vaša odlučnost će takođe igrati važnu ulogu u daljem ostvarivanju napretka u dijalogu između Beograda i Prištine kom posreduje EU.

Još jednom ponavljamo punu podršku EU reformskom programu Srbije i radujemo se budućoj saradnji sa vama kao predsednikom Srbije.

Letter of congratulations from Presidents Tusk and Juncker to Aleksandar Vučić on his election as President of Serbia

Podeli

Comments are closed.