Početak radova na rekonstukciji nasipa duž reka Save i Drine

0

Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Sem Fabrici, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović, direktorka Direkcije za vode Nataša Milić, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, Predrag Marić i Živko Babović, Javnog preduzeća “Srbijavode”, direktor Goran Puzović, predstavnici grada Šapca, Opštine Bogatić, i brojne zvanice,  obeležiće 17. jula 2018. godine u Šapcu početak radova na projektu “Zaštita Mačve od velikih voda reke Save i Drine.”

Za realizaciju ovog projekta Evropska unija je obezbedila oko 9 miliona evra iz predpristupnih fondova.

Rekonstrukcijom postojećih nasipa duž Save i Drine (ukupno 16,1 km), ostvariće se potreban stepen zaštite od poplava Šapca, brojnih seoskih naselja, industrijskih kompleksa, meliorativno uređenih poljoprivrednih površina i infrastrukture, što će omogućiti i nove razvojne projekte u priobalju Save i Drine na području Mačve.

Početak radova biće obeležen na na lokalitetu Crpne stanice Kalenića Revenica sa početkom u 12.15 časova.

Pre obeležavanja, u Dunića kući u 10 časova biće predstavljen ovaj, kao i novi projekti za unapređenje zaštite od poplava područja Mačve.

Podeli

Comments are closed.