Predstavljanje mape rizika od poplava u Srbiji iz donacije EU

0

Ambasador Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima g. Marko Blagojević i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije, prisustvovaće u ponedeljak 16. jula 2018. godine u 13 časova na vojnom aerodromu Batajnica, predstavljanju mape rizika od poplava u Srbiji.

Evropska unija donirala je Republici Srbiji 6,15 miliona evra za projekat Izrade karata ugroženosti i rizika od poplava. Po prvi put, institucije Republike Srbije biće u mogućnosti da sačine karte rizika od poplava za 74 plavnih područja, što će doprineti umanjenju šteta od poplava i boljoj prevenciji.

U projektu učestvuju Ministarstvo odbrane i Vojnogeografski institut Generalštaba Vojske Srbije, Republički geodetski zavod, Republički hidrometeorološki zavod, Republička direkcija za vode i javna vodoprivredna preduzeća „Srbijavode” i „Vode Vojvodine”. Uz implementacionu podršku Svetske banke projekat koordinira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Podeli

Comments are closed.