Putovanje drumovima Evrope

0

Evropska komisija (Generalni direktorat za regionalnu i urbanu politiku) želi da pruži mladim Evropljanima novu priliku da iskuse iz prve ruke ono za šta se EU zalaže i šta radi na terenu.

Projekat Putovanje drumovima Evrope je prvenstveno namenjen milenijalsima različitog porekla koji kreću na putovanje širom Evrope i samostalno istražuju razne projekte i inicijative koje omogućuje EU.

Krajnji cilj je da se doprinese (ponovnom) povezivanju mladih Evropljana sa Evropskom unijom.

Konkretnije, projekat Putovanje drumovima Evrope teži ka stvaranju svesti i angažovanja u vezi sa aktivnostima EU u regionima.

Još jedan ključni cilj jeste stvaranje i negovanje onlajn zajednice kroz kanal komunikacije u rukama milenijalsa – i pokretanje značajnih razgovora u vezi sa evropskim temama koji odražavaju njihove interese, zabrinutosti i očekivanja.

Kanali komunikacije su:

Projekat Putovanje drumovima Evrope traje od 14. aprila do 25. avgusta 2018. godine

Putovanje se proteže preko 4 glavne rute širom kontinenta: mediteranskom, atlantskom, dunavskom i baltičkom.

Ideja je da četiri ekipe koje se sastoje od po dva mlada čoveka kreću na putovanje po Evropi sa sopstvenom verzijom ulaska i silaska iz minibusa. Tokom putovanja, lokalno stanovništvo se pridružuje putnicima na neko vreme i upoznaje ih sa lokalnim životom i okolinom. Putovanje se proteže po kontinentu, od obale Mediterana do Baltičkog mora, uz Atlantski okean i duž Dunava.

Tokom 4 putovanja koja traju mesec dana, “putnici” će preći 12.000 km ukupno širom Evrope u 4 različite geografske oblasti, imaće priliku da sretnu lokalne uticajne ličnosti koje se pridružuju projektu Putovanje drumovima Evrope na kratak vremenski period kako bi omogućili putnicima i sledbenicima da se upoznaju sa lokalnom kulturom. Oni će deliti svoje aktivnosti sa svojom onlajn zajednicom. Takođe, biće to prilika za razgovor sa nekoliko eksperata koji će se sretati sa “putnicima na simboličnim mestima” i razgovarati o značajnim temama. ● Volonterske aktivnosti su uključene kao i fleksibilno vreme za spontane susrete i dodatne izlete.

Putnici će svoje price pričati na platformama društvenih medija svojim vršnjacima a nakon projekta Putovanje drumovima Erope biće prikazan film o putovanju drumom kao i alternativno onlajn putni vodič (99 stvari koje treba uraditi u Evropi)

Podeli

Comments are closed.