Raspisan konkurs za projekte prevencije nasilnog ekstremizma

0

U okviru globalnog programa STRIVE koji se finansira u skladu sa Članom 5. Instrumenta za doprinos stabilnosti i miru, institut Hedayah je raspisao sledeće pozive za dostavljanje predloga projekata:

1 – Podrška inicijativama civilnog društva za prevenciju/suzbijanje nasilnog ekstremizma u regionu Centralne Azije, Zapadnog Balkana te Bliskog Istoka i Severne Afrike. Ciljne zemlje: Kazahstan, Tadžikistan, Uzbekistan, Albanija, Bosna i Hercegovina, BJR Makedonija, Crna Gora, Srbija i Jordan.

Na raspolaganju je 680.000 evra. Minimalna vrednost traženog granta u okviru ovog konkursa iznosi 40.000 evra, dok je maksimalna 80.000. Planirano trajanje projekata ne sme biti kraće od šest niti duže od 12 meseci. U produžetku je link na kom su dostupne dodatne informacije (smernice su dostupne i na arapskom i ruskom jeziku):

http://www.hedayahcenter.org/what-we-do/509/strive-global-program/551/call-for-proposals/912/support-of-civil-society-initiatives-to-p-cve-in-central-asia-western-balkans—mena-region

2 – Istraživanje sa ciljem utvrđivanja stepena ugroženosti od radikalizacije koja vodi nasilnom ektremizmu u regionu Centralne Azije i Zapadnog Balkana. Ciljne zemlje: Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Uzbekistan, Albanija, Bosna i Hercegovina, BJR Makedonija, Crna Gora i Srbija. Na raspolaganju je 296.000 evra. Minimalna vrednost traženog granta u okviru ovog konkursa iznosi 20.000 evra, dok je maksimalna 50.000. Planirano trajanje projekata ne sme biti kraće od šest niti duže od 10 meseci. U produžetku je link na kom su dostupne dodatne informacije (smernice su dostupne i na ruskom jeziku):

http://www.hedayahcenter.org/what-we-do/509/strive-global-program/551/call-for-proposals/913/research-to-explore-vulnerability-to-radicalization-leading-to-violent-extremism-in-central-asia—western-balkans-regions

Krajnji rok za podnošenje koncepta predloga projekta za oba konkursa je 30 avgust.

Podeli

Comments are closed.