Saopštenje portparola Evropske spoljnopolitičke službe nakon sastanka na nivou radnih grupa u okviru dijaloga uz posredovanje EU

0

Pregovarački timovi Beograda i Prištine, na čelu sa Markom Đurićem i Avnijem Arifijem, 26. i 27. februara su održali sastanak na nivou radnih grupa u Briselu kako bi razgovarali o sprovođenju niza sporazuma postignutih između dve strane u okviru dijaloga uz posredovanje EU, konkretno onih o slobodi kretanja, integrisanom upravljanju granicama, pravosuđu, zajednici srpskih opština, mostu u Mitrovici i energetici.

Razgovori su protekli u konstruktivnoj atmosferi zahvaljujući čemu su dve strane zajedno utvrdile nekoliko problema i koraka neophodnih za njihovo rešavanje kako bi se nastavilo sa sprovođenjem sporazumâ, a samim tim i sa daljom normalizacijom odnosa. Dve strane su se složile da narednog meseca nastave razgovore o sprovođenju sporazumâ o slobodi kretanja, integrisanom upravljanju granicama, pravosuđu, zajednici srpskih opština, mostu u Mitrovici i energetici.

Podeli

Comments are closed.