„Olimpijski čas“ održan je danas u osnovnoj školi „Jovan Ristić“ u Borči. Aktivnosti su deo Evropske nedelje sporta, koju organizuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta, pod pokroviteljstvom Evropske unije.

U fiskulturnoj sali škole, kao i na terenima u dvorištu, različite igre, od košarke i kriketa do staza sa preponama, isprobali su učenici, ali i deca i mladi iz Centra za migracije Grupe 484. Dobroj zabavi priključila se i tekvondistkinja Nadica Božanić, srebrna sa Olimpijskih igara mladih održanih prošle godine u Buenos Ajresu.

Olimpijski komitet Srbije

Na ovom času, nećete se samo oprobati u sportu, nego ćete i naučiti važnost vrednosti tolerancije i ferpleja, poštovanje za druge i radost timskog sporta, poručio je šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Sem Fabrici.

„Jako mi je drago što na majicama imate zastavu Evropske unije, ona je simbol tolerancije. Nadam se da ćete se danas dobro zabaviti“, kaže ambasador Fabrici, koji se priključio jednom delu sportskih aktivnosti.

„Posebno sam zadovoljan što će nam u fokusu biti tolerancija, ona se odlično uči kroz sport i pozitivne primere“, kaže direktor OŠ „Jovan Ristić“ Mileta Đorđević.

„Kada sam bio trener u Panatinaikosu, u svlačionici smo pričali 7 jezika. To nas ipak nije sprečavalo da budemo braća“, kaže predsednik OKS i bivši košarkaški trener Božidar Maljković.

Pod sloganom #BeActive, Evropska nedelja sporta održava se od 23. do 30. septembra širom Srbije, u cilju podizanja svesti o zdravom životu i važnosti sporta i fizičkih aktivnosti.