Studija: Trgovina obezbeđuje preko 36 miliona radnih mesta u EU

0

Nova studija koju je danas objavila Evropska komisija ističe sve veći značaj izvoza EU za otvaranje mogućnosti za zapošljavanje u Evropi i izvan nje. Izvoz iz EU u ostatak sveta je važniji nego ikada ranije jer obezbeđuje 36 miliona radnih mesta u Evropi, što je dve trećine više nego 2000. godine. Od početka mandata ove Komisije, broj radnih mesta u ovoj oblasti se povećao za 3,5 miliona. Ova radna mesta su u proseku plaćena 12 odsto bolje nego u ostatku privrede.

Komesarka za trgovinu Sesilija Malstrem izjavila je: „Ova studija nam jasno pokazuje da trgovina garantuje radna mesta. Izvoz iz EU u ostatak sveta obezbeđuje prihode velikom i sve većem broju ljudi u svakom delu Evrope. Trgovina sa EU obezbeđuje i milione radnih mesta daleko izvan EU, između ostalog i u razvijenim zemljama. Dakle, imamo još jedan dokaz da trgovina može doneti koristi svima: ono što je dobro za nas, dobro je i za naše partnere širom sveta.”

Za više informacija o izveštaju, pročitajte saopštenje za medije i informativni list. Za detalje o radnim mestima koja postoje zahvaljujući trgovini u svakoj od zemalja EU, posetite veb sajt posvećen toj temi.

Podeli

Comments are closed.