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No Question Answer 

1 

In section 6 from the Application form for 
EU/EDF funded service contract there is the 
following requirement: 

“Candidates are allowed to refer either to projects 
completed within the reference period (although 
started earlier) or to projects not yet completed. In 
the first case the project will be considered in its 
whole if proper evidence of performance is 
provided (statement or certificate from the entity 
which awarded the contract, proof of final 
payment). In case of projects still on-going only 
the portion satisfactorily completed during the 
reference period will be taken into consideration. 
This portion will have to be supported by 
documentary evidence (similarly to projects 
completed) also detailing its value.” 
Do you expect the evidence of performance to be 
provided now together with the Application form 
or they will be required at second stage in case 
the candidate is short-listed? 

The submission of evidence documents is not 
obligatory together with the Application form. 
However further to the Applicants declaration, 
the Applicants declare that they "also 
undertake, if required, to provide evidence of … 
(their) financial and economic standing and … 
(their) technical and professional capacity 
according to the selection criteria for this call 
for tender specified in the contract notice, point 
21." 

With regard to the second part of your question 
and with reference to the Practical Guide for 
Contract Procedures for EU External Actions 
(PRAG) that can be found on 
http://ec.europa.eu/europeaid/prag/document.do
?locale=en), specifically Article 2.4.11.1. 
Selection criteria , please note the following: 

"For service procedures, the documents 
supporting the information in response to the 
selection criteria shall be submitted by all the 
tenderers together with the tender." 

In addition please note that: "If the tenderer 
submits a self-declaration/statement as 
documentary proof, the contracting authority 
reserves the right to ask for further 
documentary evidence." 

"The data for the other entities for the relevant 
selection criterion should be included in the 
application/tender in a separate document. 
Proof of capacity will also have to be furnished 
at the contracting authority’s request." 

"When in doubt about the authenticity of the 
documents provided, the contracting authority 
should carry out additional checks and request 
additional documents." 
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2 Do you require the evidence to be submitted 
together with English translation? With reference to the Practical Guide for 

Contract Procedures for EU External Actions 
(PRAG) that can be found on 
http://ec.europa.eu/europeaid/prag/document.do
?locale=en), specifically Article 2.4.11.1. 
Selection criteria , please note the following: 

If the documentary evidence submitted is not 
written in one of the official languages of the 
European Union, a translation into the 
language of the procedure must be attached. 

 


