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Belgrade, 6/04/2011 

REF 2011/D/ 1276 
 

CONTRACTING AUTHORITY’S CLARIFICATIONS  No 1 

 
Project title: “Waste Water Treatment Project  - Leskovac” 

 
Publication ref.: EuropeAid/130477/C/SER/RS 

Tender no.: 10SER01/03/21 
  
No Question Answer 

1 

We kindly request you to send us the drawings 
included in the Tender Documents, Volume 5 
in DWG format to be used for design 
purposes. Especially we need general layout 
drawing of the site in DWG format. 

Tenderers should consider that CAD format 
drawings can only be made available to the 
successful tenderer within the award of 
contract procedure. 

2 

Ref: As for the Technical and Professional 
capacity of the tenderer. 
We read: "The tenderers leading partners of a 
JV or Consortia shall meet non less than 50% 
of the technical and professional capacity..." 
 
If the leader member of a JV meet the 100% 
of the capacity required, it's necessary to 
demonstrate also the capacity of the other 
members? or this criteria is for the whole  
of the JV and there are no requested a 
minimum of % for the other members as for 
the financial and economic capacity? Please 
specify this aspect, because it's important to  
understand if a JV, where the lead member, 
having the necessary required experience may 
perform the specific works, and the partner 
performing the civil works, can be  
accepted. 

The selection criteria, specified in article 16 of 
the Procurement notice are divided in three 
categories and applicable as follows: 

1) general – applicable for each member of the 
consortium separately (subclause 3.3 of the 
Instructions to Tenderers) 

2) economic and financial capacity of the 
tenderers – applicable to the consortium as a 
whole. Further it is required that the leading 
partner meets not less than 50% of the 
economic and financial capacity and each 
other partner meets not less than 10% of the 
economic and financial capacity, which is 
required from the consortium/joint venture as 
a whole 

3) technical and professional capacity - 
applicable to the consortium as a whole. 
Further it is required that the leading partner 
meets not less than 50% of the technical and 
professional capacity, which is required from 
the consortium/joint venture as a whole. There 
is no such requirement for the other partners in 
the consortia/joint ventures. 
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3 
Ref: As for the Mandatory Site Visit. 
The tenderer’s representative shall be 
empowered or it's not necessary? 

It is advisable that the tenderer announces the 
name of the person that is going to participate 
in the site visit for organisational purposes 
only. There is no need for empowerment of the 
representatives. 

 
 


