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No Question Answer 

1. 

In the Procurement Notice, section Selection 
and award critera – point 21 Selection 
criteria, point 3) Technical capacity of 
candidate it is said: 
»1. the candidate has successfully completed 
(i.e. the final report has been approved) within 
the 3-year period prior to the deadline for 
receipt of applications at least 2 projects with 
the budget of at least 500 000 EUR (the 
proportion carried out by the candidate will 
be taken into consideration) in the specific 
field of expertise described in the above 
Article 7.« 
 
Does this mean that: 

1)         every member of a consortium should 
have had a part in previous businesses that 
was worth 500.000 EUR or only main 
provider? 

2)         the entire business had a budget of 
500.000 EUR, and members of a consortium 
had taken one part/proportion of this budget? 
 

1) Second paragraph of the same point 21 stipulates ‘In the 
case of applications submitted by a consortium, these 
selection criteria will be applied to the consortium as a 
whole’. 
 
It is not required that every member of a consortium fulfills 
selection criteria. Capacity of a consortium as a whole will 
be taken into consideration. 
 
2) Each of the minimum 2 required projects must have a 
budget of at least 500,000.00 EUR. 
 
The indicated minimum amount of at least 500,000.00 
EUR for a project relates to the proportion a legal entity 
has carried out in this project. 
 
In the standard application form to be submitted, in the 
point 6, for each of the referenced projects the overall 
project value as well as the proportion carried out by legal 
entity (in %) shall be indicated. 
 
Example: for the indicated overall project value of 
3,000,000.00 EUR and 25% as the proportion carried out 
by legal entity, the value of 750,000.00 EUR would be 
taken into consideration for this legal entity. 
 

 


