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Belgrade,  
 
 
 
 

CONTRACTING AUTHORITY’S CLARIFICATION No. 1 

“Technical assistance to support direct grant management in the field of 
employment policy” 

Publication ref.: EuropeAid/133823/DH/SER/RS 

Tender no: 12SER01/06/22 
  

No Question Answer 

1. We would be very grateful if you could clarify 
the following paragraph : 

1. The candidate has provided in the course of 
the past 3 years (starting from 1.1.2011 up to 
the deadline for receipt of applications) at 
least 2 projects (the candidate's proportion 
equal to or greater than 750 000 EUR for his 
services in each project) in the fields of 
expertise described in Article 7. Altogether the 
eligible projects shall cover both areas of 
expertise. 

Do you mean that we have to cover 2 areas of 
expertise such us: “Development and 
Implementation of active labour market 
policies at national or local lever” and 
“Supporting employment/labour/social 
institutions in EU funds management 
following PRAG rules and procedures” in the 
same project or in 2 different projects. 

As specified in the quoted paragraph, the 
eligible projects should altogether (not each 
of them) cover both fields/areas of expertise 
described in Article 7 of the Contract 
Notice. 

Please note: 

- A project may be considered eligible if 
it covers at least one field of expertise 
described in article 7 of the Contract 
Notice, provided the other requirements 
(in terms of period of implementation 
and the candidate's proportion) are met; 

- A candidate may be considered to meet 
the requirements of the technical 
capacity criterion (item 21.3).1. of the 
Contract Notice) if at least two eligible 
projects are identified and if these 
eligible projects altogether cover both 
fields/areas of expertise defined in 
Article 7 of the Contract Notice. 
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