Uspešna razmena državnih činovika iz regiona uz podršku EU

0

Petoro državnih službenika iz Srbije učestvovalo je ove godine u programu Evropske unije za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu, pokrenutog radi produbljivanja regionalne saradnje.

Učesnici programa iz Srbije su bili Dušan Dulović i Tijana Radnov iz Ministarstva za evropske integracije, Sofija Milenković iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i Vladanka Raković i Jelena Drašković iz Ministarstva finansija.

U program regionalne razmene državnih činovnika na Zapadnom Balkanu ove godine bilo je uključeno 30 javnih službenika, a teme su bile pregovori sa Evropskom unijom, planiranje IPA programa EU i njihovo sprovođenje i primeri dobre regionalne saradnje.

Štefen Hudolin Šef iz Delegaciji Evropske unije u Srbiji je ocenio da je program regionalne saradnje u obe godine sprovođenja bio uspešan i najavio da će biti nastavljen.

Državni sekretar Ministarstva za evropske integracije Anja Rović je ocenila da program EU za mlade profesionalce pomaže njihovom profesionalnom razvoju.

Jelena Drašković iz Ministarstva finansija Srbije, koja je boravila dve sedmice u Prištini, najavila je da će javni službenici iz regiona u maju u Podgorici predstaviti zajedničke rad o temama kojima su se bavili tokom usavršavanja.

Podeli

Comments are closed.