Почели инфо дани о ЕУ програмима

0

Пројекат „Подршка учествовању у ЕУ програмима“, који финансира Европска унија, у сарадњи са Министарством за европске интеграције, Министарством финансија и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, организује Инфо дане о ЕУ програмима (HORIZON 2020, Creative Europe, Europe for Citizens, EaSI, REC, Third Health Programme, COSME, EU Civil Protection Mechanism, Erazmus+, Customs 2020, Fiscalis 2020).

Први догађај одржан је у Суботици. “ЕУ програми су веома битни, јер представљају инструмент за приближавање ЕУ. Важно је да што више домаћих пројеката учествује у ЕУ програмима, јер тако јачамо капацитете за што веће коришћење фондова”, поручила је Ана Дрљевић из Министарства за европске интеграције.

Тим стручњака са искуством у аплицирању и имплементацији пројеката финансираних из ЕУ програма, одржаће презентације о могућностима аплицирања, о начинима за проналажење адекватних партнера, као и подобности за аплицирање са конкретним пројектом за циљани програм. Предавачи ће поделити и корисне линкове, као и изворе информисања за сваки програм.

Инфо дани су намењени представницима предузећа, агенција за регионални развој, пословних удружења и организација, локалних самоуправа, факултета, научних институција, невладиних организација и свима другима који су заинтересовани да аплицирају за учешће у неком ЕУ програму.
Распоред одржавања Инфо дана:

15. новембар 2019. – Панчево
18. новембар 2019. – Пожаревац
22. новембар 2019. – Београд
26. новембар 2019. – Београд
27. новембар 2019. – Лесковац
28. новембар 2019. – Врање
2. децембар 2019. – Нови Сад
3. децембар 2019. – Ниш

Подели

Comments are closed.