Вучић и Фабрици о европском путу Србије

0

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са шефом Делегације Европске уније у Србији Семом Фабрицијем. Како се наводи у саопштењу из кабинета председника, тема разговора била је европски путу Србије и ситуација у региону.

Председник Вучић је истакао да Србија интензивно ради на испуњавању европске агенде у циљу отварања нових поглавља у процесу приступања Европској унији. Обојица саговорника су се сагласили да Србија треба да ради енергичније на преговарачким поглављима 23 и 24. Наглашавајући значај унутрашњег дијалога, који је покренут на његову иницијативу, српски председник је нагласио да је изузетно важно да се чује мишљење свих у циљу отворене размене ставова. Он је још једном указао на то да ће Србија наставити да води одговорну полититку како би дала значајан допринос регионалној сарадњи и стабилности.

Двојица саговорника разговарали су и о представљању нацрта нове стратегије која се односи на процес проширења ЕУ, што представља добар знак за земље Западног Балкана.

Шеф Делегације ЕУ Сем Фабрици је нагласио да је Србија једна од земаља региона која предњачи у процесу европских интеграција. Он је прву половину 2018. године оценио као веома важну за постизање битних циљева, који ће допринети бржем приступању ЕУ. „Потребна нам је снажна Европа, као и они који могу да је учине још јачом, а Србија ће свакако бити део решења“, закључио је шеф ЕУ делегације Сем Фабрици, наводи се у саопштењу из кабинета председника Вучића.

Подели

Comments are closed.