„Град Европе“ следеће суботе на Tргу Николе Пашића

0

Манифестација „Град Европе“, која је део прославе Дана Европе кроз кампању #ЕУзаТЕБЕ, одржава се у суботу, 11. маја од 11 до 17 часова на Тргу Николе Пашића у Београду. Планирано је много занимљивих садржаја, па Вас позивамо да део викенда проведете са нама, да сазнате нешто ново о европским земљама и да се добро забавите.

Предвиђене су 3 зоне са садржајима. Једну ће чинити штандови земаља Уније, на којима ће посетиоци моћи да се упознају са занимљивостима везаним за њихову културу, кухињу, историју и сарадњу са Србијом. Биће постављена и бина са које ћете моћи да чујете необичну музику и да видите занимљиве сценске наступе.

Србија је земља кошарке и овог лета, заједно са Летонијом, организоваће Европско првенство за жене у том спорту. Зато ћете на Тргу Николе Пашића моћи да видите терен за баскет по ФИБА прописима, а, ако желите, имаћете прилику и да се опробате у дуелима за кошаркашки трон. За најбоље, предвиђене су различите награде.

Спремили смо и простор за најмлађе, где ће уз аниматоре моћи да се опробају у квизовима, слагању Лего коцкица, тркама и другим активностима, уз највиши степен безбедности. Радознали ће моћи да виде и интересантне научне експерименте и да науче нешто о свету који их окружује. Свака генерација моћи ће да пронађе нешто за себе.

#ЕУзаТЕБЕ – назив је кровне кампање Делегације Европске уније у Србији и ЕУ инфо мреже у Београду, Нишу и Новом Саду, којом се промовишу резултати развојне помоћи ЕУ Србији у оквиру процеса европских интеграција.

Током кампање, у фокусу ће бити оно што је до сада постигнуто, као и могућности даље сарадње и заједничког рада на пројектима у великом броју области, од културе, енерегетике, пољопривреде до заштите животне средине, образовања, подршке цивилном друштву, саобраћају.

Детаљне информације о #ЕУзаТЕБЕ пратите на нашим интернет страницама: www.europa.rs и www.euinfo.rs  као и на профилима на друштвеним мрежама – FacebookInstagram и Twitter. Позивамо Вас да се прикључите разговору користећи хештег #EUzaTEBE.

Подели

Comments are closed.