Европски ПРОГРЕС добио награду УНОПС за Србију

0

Развојни програм Европски ПРОГРЕС, који финансирају Европска унија и Влада Швајцарске, освојио је интерну награду Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) – “Пројекат године 2018”. Путем овог пројекта,  подржан је развој 34 локалне самоуправе на југу Србије.

Годишње признање додељује се пројекту који је доказао највиши ниво знања у управљању и остварио видљиве резултате. Европски ПРОГРЕС је спровела канцеларија УНОПС-а у Србији у партнерству са Министарством за европске интеграције и општинама и градовима, а реализован је у периоду од 2014. до 2018.

Током четири године Европски ПРОГРЕС спровео је 254 пројекта, који су допринели позитивним променама у друштву, унапређеној локалној управи, конкурентности локалне привреде и бољим условима живота за све грађане, каже шефица канцеларије УНОПС-а у Србији Микела Телатин.

“Отворено је 700 нових радних места и 96 нових предузећа, дат је допринос привлачењу инвестиција за економске и социјалне пројекте чија вредност премашује 10 милиона евра, као и унапређењу социјалне укључености кроз побољшање друштвеног и економског положаја више од 9000 људи из рањивих група”, наводи она.

Додаје да успех пројекта лежи у партнерству са донаторима, Владом Србије и свим актерима који су током четворогодишњег рада поставили темеље за даљи развој земље.

“Најважније је што смо заједно успели да допринесемо бољем животу становништва. Веома нас радује да је квалитет наше заједничке имплементације препознат у оквиру организације на глобалном нивоу”, каже Телатин.

ЕУ наставља подршку бизнисима у локалним заједницама са 25 милиона евра кроз програм ЕУ ПРО који има за циљ да допринесе стварању услова за привлачење нових инвестиција и отварању радних места, већој конкурентности предузећа, побољшаном раду локалних самоуправа и унапређењу социјалне инклузије.

Влада Швајцарске кроз програм Свис ПРО са 5,8 милиона евра подржава унапређење доброг управљања и социјалне укључености, као и побољшање квалитета живота људи, нарочито оних који припадају рањивим друштвеним групама.

Подели

Comments are closed.