ЕУ инфо центар са сарадницима и пријатељима окончао успешну 2018. годину

0

“Ова година је била одлична прилика да се грађанима покаже како ЕУ није само бирократија, већ Унија људи који цене културу, културну различитост и културно наслеђе”, рекао је шеф за информисање, комуникације и медије у Делегацији ЕУ у Србији Пол Анри Пресе. на новогодишњем пријему у ЕУ Инфо центру.

Пресе је оценио да је ово била година у којој се показало да ЕУ води рачуна о животној средини, бори се против климатских промена, воли спорт и штити права грађана.

Пресе је истакао како је најновије истраживање јавног мнења показало да грађани Србије први пут препознају да је ЕУ највећи донатор у Србији.

“То значи да смо радили добро, не само ми у ЕУ, већ и Министарство и сви други наши партнери. Хвала за то, али мислим да имамо још пуно посла и надам се да ћемо имати супер сарадњу следеће године”, рекао је Пресе.

Тим лидер ЕУ Инфо центра Љубица Марковић рекла је да је 2018. година била година културног наслеђа, у којој су београдски ЕУ Инфо центар са два кутка у Новом Саду и Нишу организовали више од 70 догађаја.

Марина Ракић и Марија Стевуљевић су представиле активности ЕУ Инфо центра, а потом су организацијама, институцијама И појединцима, са којима су Делегација ЕУ у Србији И ЕУ инфо центар успешно сарађивали током 2018, додељене захвалнице за добру и успешну сарадњу.

Гости на пријему био је и Ел Система, дечји хор и програм који организација Мусиц Арт Пројецт спроводи у партнерству са 60 држава широм света од 2014. године у Србији.

Уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, програм се спроводи у сарадњи са основним и музичким школама, центрима за социјални рад, културним центрима и јединицама локалне управе и самоуправе. Тренутно је у програму Ел Система Србија преко 650 деце из 10 градова, заједно са 34 професора.

Дведесетак ученика земунске школе “Бранко Пешић”, чланови хора Ел Система, отпевали су Оду радости а затим И неколико песама из свог репертоара и тиме допринели прослави успешног деловања ЕУ инфо центра током 2018. године.

Подели

Comments are closed.