ЕУ помаже очувању културног наслеђа у Србији

0

У оквиру обележавања Европске године културног наслеђа, ЕУ инфо центар у Београду приредио је изложбу о местима културног наслеђа у Србији чије очување је помогла Европска унија кроз више разних пројеката. Изложба колажног типа „Европска година културног наслеђа – поздрав из Србије“ најпре је била организована у београдском Музеју савремене уметности током прославе 9. маја, Дана Европе, а потом је постављена у просторијама ЕУ инфо центра.

Синагога у Суботици, фрањевачки самостан у Бачу, тврђава у Бачу, Рајкова пећина, Феликс Ромулијана… само су нека од места културне баштине чију је обнову или очување финансијски подржала ЕУ.

Подршка Европске уније пројектима из области културе спроводи се кроз различите програме – од програма прекограничне сарадње до програма Креативна Европа.

Богато културно наслеђе Србија у свим видовима и облицима тема је кампање коју током 2018, као и у другим земљама Европе, у Србији спроводи ЕУ – Делегација ЕУ и ЕУ инфо мрежа коју чине ЕУ инфо центар у Београду и ЕУ инфо кутци у Новом Саду и Нишу.

Подели

Comments are closed.