Изложбом селфија с културним наслеђем ЕУ инфо кутак Нови Сад свечано закључио 2018. годину

0

Новогодишњим коктелом и отварањем селфи изложбе „Делимо културно наслеђе“ у Културној станици „Свилара“ новосадски ЕУ инфо кутак свечано је закључио успешну 2018. годину. Поставка обухвата 20 радова на којима су се аутори фотографисали са примерима културне баштине у Србији и иностранству, а фотографије су пристигле на конкурс који је ЕУ инфо центар организовао током априла и маја ове године.

„Селфији су у овом савременом добу постали неизбежни те смо искористили ту чињеницу да подстакнемо грађане да на овај начин промовишу светску и нашу културну баштину. Селфи изложбом, као и мноштвом других активности које смо организовали ове године обележили смо 2018. као Европску годину културног наслеђа“, рекла је Марина Грња Клаић из новосадског ЕУ инфо кутка и додала да ће селфи изложба моћи да се погледа до 25. децембра у „Свилари“.

На конкурс је пристигло преко 260 селфија, а формалне услове задовољило је 127 такмичара од којих су троје добили новчане награде за најуспешније фотографије –  првонаграђени је Никола Допуђ из Ниша за селфи са Морским оргуљама које се налазе у Задру у Хрватској, друга награда припала је Сањи Стојановић из Петровца на Млави која се фотографисала са познатим спомеником културе у Риму, Фонтаном ди Треви, а добитница треће награде је Нада Јовановић из Пирота за селфи са Лазаревим градом у Крушевцу.

Отварање изложбе организовано је уз новогодишњи коктел на коме су педстављени резултати рада новосадског ЕУ инфо кутка, а додељене су и захвалнице за партнерске организације са којима је ЕУ инфо кутак током ове године најчешће сарађивао. Захвалнице и поклон пакете добили су Новосадска новинарска школа, Асоцијација потрошача Србије и новосадски огранак студентске организације Ерасмус Студент Нетњорк. Захвалница за медијску подршку и промоцију уручена је Гојку Кекићу, новинару Радија Нови Сад, а за помоћ и подршку у раду ЕУ инфо поинта захвалницу је добила и волонтерка Сара Драпић.

Подели

Comments are closed.