Нови изглед пијаце у Алексинцу уз подршку Европске уније

0

Зелена пијаца у Алексинцу добила је нови изглед, а услови за њен рад су вишеструко унапређени, захваљујући средствима које је Европска унија обезбедила преко развојног програма ЕУ ПРО. Тромесечни радови, за које је издвојено скоро 150.000 евра, обухватили су наткривање око 1.100 квадратних метара пијачног простора, санацију пијачних мокрих чворова и набавку 138 нових тезги за продавце.

„Данас имамо задовољство да добијемо нову, лепшу и другачију пијацу од пређашње за наше пољопривредне произвођаче, продавце и купце“, рекао је председник општине Алексинац Ненад Станковић. Локална самоуправа је суфинансирала реализацију пројекта са 20 посто укупне вредности радова.

Photo: EU PRO

У оквиру свечаног обележавања Дана општине Алексинац, програму ЕУ ПРО уручено је признање за допринос који је Европска унија пружила у области привреде.

„Алексинац је прва локална самоуправа која је завршила реализацију пројекта у групи од 37 општина и градова у којима се, уз подршку Европске уније спроводе пројекти унапређења локалне инфраструктуре са циљем да се побољша квалитет живота становништва“, рекла је менаџерка ЕУ ПРО програма Оливера Костић.

Photo: EU PRO

Као део пројекта локална самоуправа ће у наредном периоду радити на изради правилника којима ће бити уређен рад пијаце. Активности примене принципа доброг управљања које подстичу одговорност и транспарентности у раду локалне самоуправе ЕУ ПРО спроводи у партнерству са програмом Свис ПРО који подржава Влада Швајцарске.

Подели

Comments are closed.