Политика виза Европске уније: Комисија поздравља договор о јачању правила за ЕУ визе

0

Државе чланице су данас подржале споразум који су постигли Европски парламент и Савет о предлогу Комисије да се модернизује заједничка политика ЕУ о визама, усвојивши правила о проширењу безбедносних брига, изазова повезаних са миграцијом и нових могућности које доноси технолошки развој.

Договорене промене ће олакшати путницима да добију визу за долазак у Европу, помоћи туризму, трговини и бизнису, док ће истовремено ојачати безбедност и смањити нерегуларне миграционе ризике.

Поздрављајући подршку, Комесар за унутрашње послове, миграције и грађанство Димитрис Аврамопулос је изјавио: “Поздрављам споразум о овом важном досијеу. Нова визна правила ће олакшати путовања милионима легитимних путника који сваке године посећују ЕУ и тиме доприносе нашој путној и туристичкој индустрији. Истовремено, споразум ће и побољшати и ојачати наше безбедносне стандарде на препознавању оних који представљају претњу или немају право да уђу у ЕУ. Нова правила ће нам такође омогућити да користимо моћ наше политике виза у сарадњи са земљама које нису чланице ЕУ када се ради о повратку и реадмисији ирегуларних миграната.”

Саопштење за штампу и детаљи о споразуму су доступни на интернету.

Подели

Comments are closed.