Регионални поверенички фонд ЕУ за одговор на кризу у Сирији: усвојени нови пројекти вредни 122 мил € за избеглице и локалне заједнице у Јордану, Ираку и Турској

0

У оквиру Повереничког фонда ЕУ су усвојени пројекти у вредности од 122 милиона евра како би се олакшао приступ образовању и основним здравственим услугама за избеглице и угрожене локалне заједнице у Јордану; отвориле прилике за зараду у Турској и пружиле основне здравствене услуге у Ираку.

У контексту све већег утицаја кризе и 5,6 милиона сиријских избеглица, управни одбор Повереничког фонда потвђује посвећеност наставку пружања подршке сиријским избеглицама и прихватним заједницама. Након усвајања овог новог пакета, у оквиру Повереничког фонда је до сада мобилисано 1.6 милијарди евра, за 55 уговорених пројеката.

Европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан је изјавио: “Ови нови пројекти ће олакшати приступ основним услугама образовања и здравства за најугроженије, отвориће им прилику за зараду и промовисаће услуге неге мајке и детета. ЕУ је посвећена и решена да помогне људима у невољи и наставиће да подржава наше партнере у пружању виталне помоћи избеглицама.”

Подели

Comments are closed.