Реконструкција задружног дома у сурдуличком селу Дугојница уз подршку Европске уније

0

Мештани сурдуличког села Дугојница поново ће имати место за друштвене и културне активности, пошто ће локални задружни дом бити реновиран уз подршку Европске уније.

Предвиђени грађевински радови подразумевају замену кровне конструкције, фасаде, столарије, инсталација као и опремање објекта намештајем и рачунарима. Вредност радова се процењује на преко 60000 евра, од којих је 12000 обезбедила општина Сурдулица.

Photo: EU PRO

„ЕУ је већ помогла реновирање школе у Сувојници, а реновиран задружни дом у Дугојници служиће за организацију друштвених и културних догађаја за мештане овог али и суседних места“, каже председница општине Сурдулица Александра Поповић.

Она додаје да ће објекат служити и за организовање обука за унапређење пољопривредне производње.

Photo: EU PRO

У пројекат су укључене и активности које се односе на примену принципа доброг управљања а које подразумевају укључивање становништва у израду Правилника о начину коришћења и управљања задружним домом, саопштавају из програма EU PRO.

Пројекат реконструкције задружног дома у селу Дугојница финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма EU PRO. Комплементарне активности пројекта које се односе на примену принципа доброг управљања спроводе се у сарадњи са програмом Swiss PRO који подржава Влада Швајцарске.

Photo: EU PRO

Активности ЕУ ПРО-а, програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са укупно 25 милиона евра. Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа, побољшању пословног окружења и унапређењу социјалне кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Подели

Comments are closed.