Успешно завршен пројекат за помоћ избеглицама са Блиског истока

0

Шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици разговарао је са миснитром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем и представницима других министарстава о сарадњи у збрињавању миграната, посебно малолетних, без пратње.

Амбасадор Фабрици је рекао да очекује да ће и даље сарадња институција Владе Србије у заштити миграната бити на највишем нивоу.

Он је министру Ђорђевићу захвалио због успешно окончања пројекта МАДАД 1 за помоћ избеглицама с Блиског истока, те се нада да ће успешно бити спроведен и пројекат МАДАД 2.

Ове године у Србији у плану је и сарадња с локалним властима, израда програма обуке теренских социјалних радника, а у току је припрема пројеката “Инклузијом кроз спорт” и “Образовањем до интеграција”, рекао је Ђорђевић.

Према његовим речима, акценат је на развоју деце миграната, пре свега малолетних миграната без пратње. Министарство, које води Ђорђевић, координатор је Пројекта Наставак подршке за повећање и унапређење капацитета за управљање мигрантском кризом у Републици Србији – МАДАД 2.

Министар је истакао значај подршке систему социјалне и породично-правне заштите коју пружају УНХЦР, УНИЦЕФ, Организација Црвеног крста, Међународна организација за миграције и организације цивилног друштва у Србији.

На састанку су били и комесар Србије за избеглице Владимир Цуцић, представници министарстава унутрашњих послова, здравља и  просвете.

Подели

Comments are closed.