Фото конкурс за профилисање одрживе хране, енергије и мобилности

0

Како производимо и конзумирамо храну и енергију и како се померају људи и роба, утичу на нашу животну средину, климу и здравље. Нови конкурс за фотографију Европске агенције за животну средину, “Sustainably yours”, позива Европљане да пошаљу фотографије изазова и прилика у избору одрживе хране, енергије и мобилности.

Конкурс је отворен за грађане земаља чланица ЕЕА и земаља Западног Балкана, тако да су учесници из Србије такође позвани да пошаљу своје фотографије. Сви учесници морају бити старији од 18 година. Прочитајте више о правилима такмичења и како да учествујете на страници “Sustainably yours”.

Photo: European Environment Agency

Како бисте учествовали, пошаљите најбоље фотографије, до 15. маја 2019. године, на било коју од ове три теме:

  1. Одржива храна

Можете ли ухватити како изгледа одржива храна, или како она изгледа? Можете ли показати како се производи и достиже до наших тањира? Која су решења да би наш систем хране био боље одржив?

  1. Одржива енергија

Користимо енергију за све, од загревања наших домова и производње до кретања и пуњења мобилних телефона. Можете ли показати како наша зависност од енергије изгледа или како можемо произвести енергију без негативних ефеката на околину и климу? Шта нас зауставља?

  1. Одржива мобилност

Идемо у школу, на посао, у посету породици и пријатељима, и идемо на празнике да откријемо нова места. И транспортујемо ствари које трошимо. Од компактних градова до ефикасних мотора и чистих горива, можете ли ухватити изазове и могућности за одрживу мобилност?

Победници у три такмичарске категорије добијају новчану награду од 1000 евра. ЕЕА ће такође дати посебну омладинску награду за најбољу слику коју је послао неко од млађих учесника. Добитник награде публике биће изабран међу свим финалистима путем гласања на интернету.

ЕЕА ће објавити победнике у јуну 2019. године.

Подели

Comments are closed.