Још 3,1 милион евра за побољшање положаја Рома

0

Нових 3,1 милион евра за спровођење активности на побољшању положаја живота Рома и Ромкиња у Србији обезбеђено је кроз програм Европске уније ИПА 2014, а Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре обезбедило је суфинансирање.

После програма изградње комуналне инфраструктуре за Роме и Ромкиње вредног 9,2 милиона евра, који се већ спроводи, потписан је уговор којим је обезбеђен нови 3,1 милион евра за спровођење програма “Побољшање социоекономских услова живота ромске популације”, саопштило је министарство.

Програм, који ће трајати две године, односи се на развој постстандардних ромских насеља кроз израду техничке и планске документације за у најмање 30 ромских насеља у Србији.

Циљ пројекта је стварање предуслова за трајна стамбена решења и обезбеђивање комуналне инфраструктуре за припаднике ромске популације.

Један од циљева пројекта је и подршка постојећим мобилним тимовима и помоћ при формирању нових мобилних тимова. Нови мобилни тимови ће бити формирани за 100 неформалних ромских насеља, у оним општинама и градовима у којима нису били формирани, а у циљу повећане социјалне укључености Рома и Ромкиња.

Подели

Comments are closed.