Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info centar ove godine centralno obeležavanje Dana Evrope organizovali su u Obrenovcu, gradu kog su prošle godine pogodile katastrofalne poplave i u čiju je obnovu Evropska unija značajno pomogla.

IMG_1670-1024x682

 

Nakon što su prvog dana prosave, 8. maja u Obrenovcu svečano otvorene igre učenika osnovnih škola koje je nakon poplava obnovila Evropska unija, na sam Dan Evrope 9. maja centralna manifestacija održana je na Trgu Zorana Đinđića.

U publici su bili i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Građanima je predstavljen Kolaž koreografskih minijatura u izvođenju Baletskog studija Idea.

IMG_1903-1024x683

 

Nakon toga, pre svega za decu u publici odigrana je predstava Avanture mačka Džoa, u izvođenju beogradskog „Pan teatra“ i radionica za decu, kao i predstava „Zeko zeko“ u izvođenju Škole glume COTK TENT.

Usledio je odlično prihvaćen Flash mob“ i koncert studenata muzičke akademije u organizaciji „Guitar Art
Fest-a“.

IMG_1971-1024x683

 

Tokom celog dana na Trgu Zorana Đinđića građani su na štandovima EU info centra i Vladine kancelarije za evrppske integracije imali priliku da se inforišu o tekućem procesu evropskih integracija Srbije, kao i o politikama same Evropske unije.

Dan Evrope završen je rok koncertom koji je okupio veliki broj pre svega mladih ljudi. Nastupili su obrenovački bendovi Džepovi i Incomplite, kao i beogradski Sevdah Baby Live.