Fondacija Tempus, po šesti put, organizuje Erazmus+ nedelju u decembru 2021. godine, tokom koje je planiran veliki broj aktivnosti posvećenih informisanju svih zainteresovanih o novom Erazmus+ pozivu za projekte za konkursni rok za 2022. godinu. Usled pandemije koronavirusa, Erazmus+ nedelja će i ovog puta biti održana u onlajn formatu.

Najveći evropski program za oblast obrazovanja, obuka, mladih i sporta – Erazmus+ nastavlja da podržava različite oblike saradnje među ustanovama i organizacijama kroz konkurse za projekte, a tokom Erazmus+ nedelje učesnike ćemo upoznati sa mogućnostima koje ustanove i organizacije iz Srbije imaju na raspolaganju u konkursnom roku za 2022. godinu.

Republika Srbija je od 2019. godine u mogućnosti da učestvuje u Erazmus+ programu kao punopravna članica i obrazovne institucije, kao i organizacije iz sektora mladih i sporta, mogu da podnose prijave za sve vrste projekata u okviru ovog programa koje će biti predstavljene u okviru Erazmus+ nedelje.

Erazmus+ nedelja će trajati u periodu od 6. do 10. decembra 2021. godine, a tom prilikom će biti organizovani onlajn informativni dani i vebinari.

Na otvaranju prvog informativnog dana, 8. decembra, uvodna obraćanja će imati ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre, predstavnik Ministartsva omladine i sporta i upraviteljka Fondacije Tempus, Marija Filipović-Ožegović.

Nakon uvodnih obraćanja, planirane su paralelne sesije na temu novog poziva za 2022. i detalja za podnošenje projekata iz sektora visokog obrazovanja, opšteg, stručnog i obrazovanja odraslih, kao i iz sektora mladih i sporta. Zainteresovani za ovaj događaj se mogu prijaviti isključivo putem registracionog formularado 5. decembra u 23:59 nakon čega će pristupni link dobiti putem mejla. Prilikom prijave, može se odabrati jedna ili više ponuđenih sesija.

Pored informativnih dana, tokom Erazmus+ nedelje predviđeni su i besplatni vebinari sa detaljnim informacijama koji se odnose na pojedine oblasti u okviru programa, kao što su projekti u oblasti obrazovanja odraslih, TCA aktivnosti, kao i evropske mreže Epale, eTwinning i Youth Wiki.

Detaljnije o aktivnostima koje planiramo tokom Erazmus+ nedelje, kao i uslove i načine za prijavu za učešće možete pogledati na sajtu Fondacije Tempus.