Otvoren poziv za predloge projekata podrške mobilnosti u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i obuke

0

Evropska komisija pokrenula je novu inicijativu kroz koju je omogućeno da pružaoci srednjeg stručnog obrazovanja u zemljama Evropske unije organizuju programe razmene sa odgovarajućim partnerima u zemljama Zapadnog Balkana, kao i u Turskoj i Africi.

Erazmus+, program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti – obrazovanje, mladi i sport, nudi mogućnost obuke, učenja i mobilnosti za studente i nastavno osoblje u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja u zemljama u kojima se sprovodi Erazmus+ (28 zemalja članica EU + 52).

Pored mobilnosti studenata i nastavnog osoblja, kroz ova partnerstva biće omogućena i razmena primera dobre prakse, kao i uspostavljanje mreža i partnerstava, s ciljem da se ostvare sledeći rezultati:

  • razmena ideja, veština i metoda rada
  • unapređenje veština i kompetencija nastavnog osoblja i učenika
  • poboljšanje upravljanja srednjim stručnim obrazovanjem i kvaliteta obuka
  • reforma kurikuluma i metoda nastave

Ko može da učestvuje u ovoj inicijativi?

Učesnici mogu biti javna ili privatna ustanova koja je pružalac srednjeg stručnog obrazovanja, konzorcijum ili preduzeće koje učestvuje u procesu srednjeg stručnog obrazovanja. Sedište ovih institucija mora biti u nekoj od država članica EU ili jednoj od partnerskih zemalja. Moguća je i savetodavna uloga drugih aktera, kao što su udruženja građana, lokalne vlasti, mala i srednja preduzeća, itd.

Ko može da se prijavi?

Podnosilac prijave mora biti kvalifikovana organizacija registrovana u državi članici EU.

Rok za podnošenje prijava je 14. maj 2019. godine (12 časova). Za više informacija kliknite na link ispod:
https://ec.europa.eu/education/resources-and-tools/funding-opportunities/vet-mobility-pilot-2019_en

Podeli

Comments are closed.