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DELEGATION TO THE REPUBLIC OF SERBIA

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS no.l

Support to health, communal and social services in Serbian municipalities hosting
migrant and refugees (13SER01/14/201)

Publication reference: EuropeAid/154350/DD/ACT/RS

No.

Question

Answer

The overall indicative amount made available
under this call for proposal is EUR 4,000,000
(Guidelines, Section 1.3, page 8). Furthermore,
umder Size of grants it is also stated that "Any
grant requested under this call for proposal
must fall between the following minimum and
maximum amounts: minimum amount: EUR
3,954,000; Hraximum amount: EUR
4,000,600".

From this texi it is unclear whether total budget
of the call is FUR 4,000,000, or any particular
grant proposal must be budgeted with minimum
EUR 3,950,000 and maximum EUR 4,000,000.

I am kindly asking for clarification of this
section of the guidelines. In case that total
budget of the call is EUR 4,000,000, please be
so kind to provide information about minimum
and maximum amounts of any particular
grant.

Please note that indeed, as stated in the
Guidelines for applicants, the overall
indicative amount made available under this
call for proposals (i.c. the total budget
available for this Call for Proposal) is EUR
4,000,000.

Further to that, any grant requested under
this call for proposal must fall between the
minimum amount: EUR 3,950,000 and the
maximum amount: EUR 4,000,000,

Whether the call is financed from IPA I1?

The Call for proposal is financed from
National Programme for Serbia under the
IPA — Transition Assistance and Institution
Building Compenent for the year 2013,

Is there a min / max for the number of partners?

In line with the Guidelines for applicants,
section 2.1.1 (p.10), the lead applicant may
act individually or with co-applicant(s).

Further to that, please take note on the
provisions of Guidelines for applicants,
section 2.1.4 (p.14) on the "Number of
applications and grants per applicants /
affiliated entities":

The lead applicant may not Subﬁiq more than
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for proposals.

I application under this call for proposals.

The lead applicant may not be awarded more
than I grant under this call for proposals.

The lead applicant may not be a co-applicant
or an affiliated entity in another application
at the same time.

A co-applicant/affiliated entity may not
submit more than lapplication under this
call for proposals.

A co-applicant/affiliated entity may not be
awarded more than 1 grant under this call

A co-applicant/affiliated entity may not be
the lead applicant or an affiliaied entity in
another application at the same time,

With regard to the total budget of the call and
the current min /max prescribed for budgeting
the project, 1 conclude that the there will be only
one project?

It can be expected that a single grant will be
awarded under this Call for Proposals.

Does the project must include all of three
components?

As stated in the Guidelines for applicants,
section 2.1.4 (p.12) the proposed action has
to include all the listed components (3
components), but should not be limited to
those.

Does the project refers to the Serbia or certain
regions?

The project refers to Serbia and in particular
to municipalities that are hosting refugees
and migrants.

Please note that all actions must take place in
Serbia.

In part: types of the work activity (Page 13)
activities are defined by components, as eg.
Purchase of vehicles, equipment of Institute of
public health ... Does this mean that the projeet
must include in all above activities? Because in
the part component 2 (Footnote 8) it is written:
equipping of health centers in Lajkovac and
Presevo ... are does examples or it should be
done by the project?

The grant (proposed action) must include all
activities listed under the components on
page 13 to beginning of page 14 of the
Guidelines for applicants, section 2.1.4,
section "Types of activities".

The final identification of interventions will
be carried out and agreed upon with the
Steering Committee once the project starts.

Does only lead partner has budget?

If awarded the grant contract, the Iead
applicant will become the beneficiary
identified as the Coordinator in Annex E3hl
(Special Conditions). The Coordinitor is the
main interlocutor of the Eéﬁtra}pﬁng»-\
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any other co-beneficiary (if any) and
coordinate the design and implementation of
the action

Co-applicants participate in designing and
implementing the action, and the costs they
incur are eligible in the same way as those
incurred by the lead applicant.

Please further refer to section 2.1.5 on the
Eligibility of costs: costs that can be
included.

After reading the Guidelines for grant applicant
carefully, we would ask the following questions:

- In the section 1.3 it is mentioned that the
overall budget for this call is 4,000,000 euros
and that "Any grant requested under this call for
proposals must fall between the following
minimum and maximum amounts: minimum
amount: EUR 3,950,000 - maximum amount
EUR 4,000,000",

Is this mean that only one project proposal will
be granted which budget is around 4,000,000
euros?

If yes, we suppose that this call is intended for
large organizations and no smaller budget
proposals can be submitted.

Please sec answers to question No. 1 and
No.4.

Furiher to that, in order to be eligible for a
grant, the lead applicant must:

s bealegal person and

s be non-profit-making and

s be a specific type of organisation such
as. non-governmental organisalion or
international (inter-governmental)
organisation as defined by Article 43 of
the Rules of application of the EU
Financial Regulation and

o be established in a Member State of the
European Union or in a country
covered by drticle 10 of the IPA
Regulation. This obligation does not
apply to international organisations
and

e be directly vresponsible for the
preparation and management of the
action with the co-applicant(s) and
afiiliated entity(ies), not acting as an
intermediary.

In line with the Evaluation grid for Full
applications, section 1 (p.23-p.24), during the
evaluation of Step 2, financial and
operational capacity of the applicants will be
assessed among other criteria.

10. | Could you please also inform us when will the

information session on the above-mentioned call
for proposals be held?

Please note that the Notice on the

information session has been published on
01/03/2017.

In line with that, the Information Session for
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this Call for Proposals will be held on the 7
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March, 2017 {from 10:00 hrs to 12:00 hrs
CET at the EU Info Centre in Kralja Milana
7, Belgrade.
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