Ovog leta, ljubitelji filma i sporta imaće priliku da uživaju u jedinstvenom spoju ove dve oblasti uz nezaboravne filmske večeri pod zvezdanim nebom Novog Sada u okviru tradicionalnog Francuski letnji bioskop koji je otvoren je u Novom Sadu.

Francuski letnji bioskop ove godine nosi naziv „Sport na filmu“ u susret predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Otvaranje manifestacije održano je na platou ispred Kulturne stanice Svilara, uz veliku posetu građana koji su uživali u programu.

Manifestacija je započela panel diskusijom pod nazivom „Olimpijske igre – vrhunac karijere“. Panelisti, stonoteniserka Izabela Lupulesku i odbojkaš Vasa Mijić, podelili su svoja iskustva sa publikom govoreći o izazovima i trijumfima koje donosi učešće na Olimpijskim igrama. Diskusiju je moderirao poznati novinar RTV-a, Rade Macet.

Posetioci su imali priliku da saznaju više o tome kako se sportisti pripremaju za najveće sportsko takmičenje na svetu, kao i o ličnim pričama i motivacijama koje ih vode ka uspehu. Panel diskusija je izazvala veliku pažnju i interesovanje.

Nakon panel diskusije, prisutni su uživali u projekciji filma „Veštice sa Istoka“ iz 2021. godine, koji prati priču o japanskoj ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji tokom šezdesetih godina prošlog veka.

Projekcije filmova će se održavati svake subote u 21 čas, od 6. jula do 17. avgusta, na platou ispred Kulturne stanice Svilara. Pored Svilare, filmovi će se prikazivati i u kulturnim stanicama Bukovac, Stepanovićevo, Kovilj i Rumenka, omogućavajući građanima iz različitih delova grada i prigradskih naselja da uživaju u bogatom programu.

U okviru ciklusa „Sport na filmu“, publika će imati priliku da u skorije vreme pogleda još dva filma sa sportskom tematikom.

Za više informacija o programu, pročitajte ovde.