Biblioteka Eržebet Juhas u Bačkoj Topoli, jedna od članica mreže Euteka, bila je domaćin još jedne u nizu promocija jubilarnog desetog izdanja „Evropskog dnevnika” i konkursa “Evropa i ja”. Bibliotekarka Biljana Labus zaiteresovanim srednjoskolcima je, zajedno sa EU info kutkom iz Novog Sada, približila pravila i uslove nagradnog konkursa, što je učenike najviše zanimalo.

Konkurs je otvoren za kreativne i inovativne učeničke radove svih srednjih škola u Srbiji do 31. januara 2020. godine, a pravo učešća imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda srednjih škola u Srbiji. Oni, uz mentorsku podršku profesora, svoje radove mogu kreirati u različitim kategorijama.

Najboljih 15 radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju.

Euteka u Bačkoj Topoli, jedna je od 48 Euteka širom Srbije, gde možete da dobijete besplatan primerak “Evropskog dnevnika” na srpskom ili engleskom jeziku. Euteke svojim posetiocima nude i ostale publikacije i informacije o Evropskoj uniji. Ovu inicijativu su zajedno inicirale Delegacija Evropske unije u Republici SrbijiMinistarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Narodna biblioteka Srbije potpisivanjem Memoranduma o razumevanju 2014. godine, a ovom partnerstvu se 2015. godine priključila i Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Publikaciju „Evropski Dnevnik 2019-2020” i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs