Nakon prezentacija u nekoliko gradova širom Srbije, nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ predstavljen je i u Leskovcu. O propozicijama, uslovima i temama konkursa, srednjoškolci i njihovi profesori imali su prilike da se informišu u Hemijsko-tehnološkoj školi “Božidar Đorđević Kukar”.

Jubilarno, deseto izdanje ultimativnog vodiča za srednjoškolce objavljeno je nedavno, a konkurs Evropa i ja” otvoren je do 31. januara 2020. godine.

Pravo učešća imaju učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola u Srbiji. Učenici svoje radove mogu kreirati u pet različitih kategorija: fotografija, dizajn, video format, strip/karikatura ili multimedijalni format. Najboljih 15 radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju.

Publikacija „Evropski dnevnik 2019/2020“, čije je ovo deseto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima,  ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živimo.