Deseti jubilarni Evropski dnevnik predstavljen u EU kutku biblioteke “Gligorije Vozarović” u Sremskom Mitrovici.

Prezentaciji su prisustvovali učenici i nastavnici mitrovačkih srednjih škola. Sa sadržajem ovogodišnjeg dnevnika upoznali su ih bibliotekarka Borka Beuković Ćosić i učenik trećeg razreda Mitrovačke gimnazije Luka Nikolić. Istovremeno, srednjoškolci su saznali nešto više i o konkursu “Evropa i ja”, koji je prilika za zanimljivo putovanje.

Pravo učešća imaju učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola u Srbiji. Učenici svoje radove mogu kreirati u pet različitih kategorija: fotografija, dizajn, video format, strip/karikatura ili multimedijalni format. Najboljih 15 radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju.

Publikacija „Evropski dnevnik 2019/2020“, čije je ovo deseto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima,  ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živimo.

KONKURS “EVROPA I JA” TRAJE DO 31. JANUARA. Vise na sajtu www.evropskidnevnik.rs.