Prezentacija jubilarnog desetog izdanja „Evropskog dnevnika“ za učenike i profesore u Somboru održаna je pred punom salom Gimnazije „Veljko Petrović“.

Zaiteresovanim učenicima i profesorima podeljena su izdanja  “Evropskog dnevnika”, a tom prilikom su mogli i da se iz prve ruke informišu o konkursu “Evropa i ja” koji se kao i prethodnih godina raspisuje u okviru promocije dnevnika.

Konkurs je otvoren za kreativne i inovativne učeničke radove svih srednjih škola u Srbiji do 31. januara 2020. godine, a pravo učešća imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda srednjih škola u Srbiji. Oni, uz mentorsku podršku profesora, svoje radove mogu kreirati u pet različitih kategorija:

  • Fotografija
  • Dizajn
  • Video format
  • Strip/karikatura
  • Multimedijalni format

Najboljih 15 radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju.

Promocijom u Somboru približili smo i neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom kao što su održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živimo.

Nakon ove promocije zakazane su i u Šapcu, u utorak, 21. januara od 12 časova u Šabačkoj gimnaziji, zatim u Zrenjaninu, 22. januara od 10.30 časova u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ i konačno u Bačkoj Topoli, u četvrtak, 23. januara od 11.30 časova u Narodnoj biblioteci “Eržebet Juhas”.

Publikaciju „Evropski Dnevnik 2019-2020” i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs