Uz ogromno interesovanje učenika, u svečanoj sali Gimnazije Pirot prezentovan je nagradni konkurs „Evropa i ja“ u okviru jubilarnog desetog izdanja publikacije Evropski dnevnik“

Konkurs za inovativne i kreativne radove namenjen je učenicima od prvog do trećeg razreda srednjih škola u Srbiji, koji svoje radove u skladu sa interesovanjima mogu kreirati u pet kategorija: fotografija, dizajn, video format, strip ili karikatira i multimedijalni format. Rok za predaju radova je do 31. januara.

U svakoj od pet kategorija biće odabrana po tri najbolja rada. Autori radova će sa svojim nastavnicima mentorima maja ove godine ići na nagradno putovanje u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju.

Zainteresovani učenici u Pirotu imali su priliku da na prezentaciji saznaju sve što ih interesuje u vezi sa propozicijama, uslovima, kao i temama i kategorijama nagradnog konkursa.

Kako je izgledalo predstavljanje „Evropskog dnevnika“ u Pirotu pogledajte u prilogu koji je pripremila ekipa PI kanala.

Nagradni konkurs za kreativne i inovativne radove po deseti put je raspisala Delegacija Evropske unije u Republici SrbijiEvropski dnevnik je objavljen uz podršku Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije.

Publikaciju „Evropski Dnevnik 2019-2020” i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs